ABOUT

1959

Eén plek, één familie

In 1959 openden Herman en Marjan Lyppens de winkel in de Langebrugsteeg. Op sinaasappelkistjes die hij aan de overkant haalde bij de groenteboer stalde hij zijn collectie sieraden uit. Zeven ringen in totaal.

 

1976

Een Amsterdamse schatkamer

De winkel begint steeds meer vorm te krijgen. Alle tijd, kosten en moeite worden gestoken in de zaak en in haar klanten. Terwijl rijen klanten groeien, blijft persoonlijke aandacht het belangrijkst. Iedere klant wordt met grote toewijding behandeld. Ook vinden de eerste veranderingen in het interieur plaats. De persoonlijke woonruimte kan immers best iets kleiner als daarmee de vitrine wat groter wordt.

 

1998

Het gouden duo

Zoon Joost en zijn vrouw Willemijn, nemen in 1998 de zaak over. De winkel wordt wederom vergroot en het atelier verhuist een verdieping naar boven, naar de voormalige woonkamer van de familie.

“Hij is de charmante hofnar die mensen als vanzelf aan zich bindt, zij de ‘ijzeren én gouden dame’ die de harde besluiten neemt.” Metro, 2016

2010

Van winkelen tot beleven

Zoals je normaal op een zaterdagmorgen bij de bakker wacht voor een paar kadetjes, staan bij Lyppens de klanten in de rij om een antieke diamanten ring, een bloedkoralen ketting of een zilveren bestek te kopen. De winkel is inmiddels veranderd in een gonzende bijenkorf, met klanten die zich verdringen voor de toonbank en verkopers die de smalle, steile trappen op en af vliegen op zoek naar dat ene speciale.

2018

Klaar voor de toekomst

Een nieuw interieur, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website. Het oude vertrouwde zal nooit verdwijnen, maar de watten waar we de klant in leggen worden continu ververst.