TAXATIES

Van verzekering tot verkoop

Bij Lyppens kunt u terecht voor taxaties van gouden en zilveren voorwerpen, edelstenen en alle soorten juwelen. Wij werken met een vast team van ervaren taxateurs, volgens de voorwaarden van de Federatie van taxateurs, makelaars en veilinghouders (TMV). De taxatie vindt plaats in onze winkel. Mocht u niet over de mogelijkheid beschikken naar de winkel te komen dan kunnen wij een taxatie aan huis uitvoeren. Voor een taxatie hanteren wij een tarief van € 100,00 per uur, inclusief BTW.
U kunt telefonisch een afspraak maken voor een taxatie.

Lees hier de algemene voorwaarden

kostbaarhedenverzekering

Waardebepaling is op basis van vervanging van uw kostbaarheden

Voor het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering moet u een taxatierapport kunnen overleggen volgens artikel 7.960 van het Burgerlijk Wetboek. Deze waardebepaling is op basis van vervanging van uw kostbaarheden.

inboedelverzekering

Taxatie van uw inboedel en/of kostbare zaken

Voor het afsluiten van een inboedelverzekering kan een taxatie van uw inboedel en/of kostbare zaken, vastgelegd in een gedegen rapport, gewenst zijn. Ook hier is de waarde op basis van vervanging.

executie of successie

Een taxatierapport op basis van successiewaarde

Als u niet meer wilt betalen dan datgene waar de Belastingdienst recht op heeft, dan kan een taxatierapport op basis van successiewaarde worden opgemaakt.

Onderlinge verdeling

Het onderling verdelen van zaken na overlijden

Met betrekking tot het onderling verdelen van zaken na overlijden kan een taxatierapport nuttig voor u zijn, teneinde onderlinge discussie tussen partijen te vermijden. De waardebepaling is in dit geval op basis van actuele marktwaarde.

actuele marktwaarde en verkoop

Een taxatierapport op basis van actuele marktwaarde

Ook een taxatierapport op basis van actuele marktwaarde of verkoop van juwelen en sieraden kunnen wij voor u opmaken.

Lees hier de algemene voorwaarden Nederlands Juwelier en Uurwerkenbranche